Nasze bubble powstały niemal 11 lat temu, w roku 2011, przy ulicy Chmielnej 4. Był to wówczas jeden z dwóch pierwszych lokali w Polsce, oferujących bubble tea. Pomysł na właśnie taką działalność narodził się po naszej wizycie na Tajwanie – czyli w miejscu, w którym herbata z dodatkami i bąbelkami była wówczas już świetnie znana. To dzięki naszej wizycie w Azji nauczyliśmy się, czym jest bubble tea, jak bardzo jest różnorodna i oparta na indywidualnych gustach. Wiele lat pracy nad naszymi herbatkami pozwoliło nam wypracować nie tylko najwyższą jakość, ale też niezwykłe, autorskie, ponadczasowe połączenia składników. Od samego początku funkcjonowania wszystkie składniki sprowadzamy od azjatyckich producentów, dbając o ich najwyższą jakość i dając gwarancje, że nasze bubble będą smakowały tak samo jak na Tajwanie czy w Japonii.
Po kilku latach funkcjonowania w naszym lokalu zaczęliśmy serwować też prawdziwe, wietnamskie zupy PHO, które cieszyły się takim uznaniem naszych gości, że kilka lat temu uruchomiliśmy tuż obok, po drugiej stronie ulicy Chmielnej, naszą autorską restaurację: VietMama. Dzięki temu realizujemy się teraz także w naszej drugiej pasji, czyli tworzeniu najepszych potraw opartych o nasze domowe, wietnamskie receptury.
CO TO WŁAŚCIWIE JEST BUBBLE TEA
Bubble tea powstało na Tajwanie jako napój na bazie zielonej lub czarnej herbaty, zawierający w sobie tapiokę lub kulki boba – niewielkie, żelowe kulki, zawierające w środku syrop o różnych smakach. W czasie kolejnych lat pomysł rozwinął się o dodawanie do napoju jelly – malutkich galaretek, oraz najróżniejszych syropów smakowych. Napój pije się przez szeroką słomkę, która umożliwia delektowanie się wszystkimi dodatkami.
Dzisiaj oferujemy nie tylko klasyczne bubble tea, ale także mleczne herbatki (zarówno z mlekiem krowim, jak i sojowym czy bez laktozy) oraz napoje na bazie jogurtu naturalnego (do jogurtu dodajemy syropy oraz dodatki).
Tworząc swój napój należy zatem wybrać rodzaj “bazy” – herbatę czarną lub zieloną, herbatę z mlekiem lub jogurt, następnie wybrać preferowane smaki syropów (optymalnie 1-2, ale może być ich więcej) a następnie swoje ulubione dodatki – tapiokę, boba czy jelly w różnych smakach. Dzięki temu możliwe jest uzyskanie kilkuset tysięcy kombinacji smakowych i kolorystycznych.